Tańsze OC po zmianie ubezpieczyciela

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PIETRO1973
    Ambiente
    • 2008
    • 240

przed Virusem
    to wina ROGALA
    http://www.bitvisitor.com/?ref=1E884...CkvxK4XMRf7JiA
  • shado
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 5315
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Liberty Direct już stosuje różne stawki w zależności od tego, któremu konkurentowi odbiera klientów. Podobne dane zbierają też Link4 i Allianz – podaje „Gazeta Prawna”.

Ubezpieczyciele stawki za polisy uzależniają od coraz większej liczby elementów. Nowością jest zróżnicowanie wysokości składki w zależności od tego, w jakim towarzystwie mieliśmy poprzednią umowę.

Najbardziej rozwinięty pod tym względem system ma Liberty Direct, w którym klient o tym samym profilu może dostać oferty różniące się ceną nawet o 10 proc. w zależności od tego, w jakim towarzystwie miał poprzednio umowę.

Podobnie robi np. Link4. Z kolei w Allianz, zarówno kupując polisę na stronach internetowych, jak i w call center czy u agenta, będziemy proszeni o podanie informacji o poprzednim ubezpieczycielu.

W przypadku Allianz od reguły nieróżnicowania składek jest jednak jeden wyjątek. Jeśli, kupując on-line, zaznaczymy, że w poprzednim roku byliśmy klientami Allianz, dostaniemy 15 proc. zniżki zarówno na OC, jak i AC. W CU Direct bonus wynosi 5 proc., a w Link4 10 proc.

Więcej w "Gazecie Prawnej"
    źródło:
    ms, Gazeta Prawna
    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• norbi99
      Ambiente
      • 2008
      • 218

Mam pytanie dotyczące własnie Liberty Direct. Otóż mam u nich ubezpieczone auto i chciałem sie dowiedzieć jak wygląda wypłata pieniędzy w razie jakiegos wypadku etc. (tfuu tfu) Macie jakies doświadczenia z tym ubezpieczycielem?

Komentarz

Pracuję...